Smart

Ako a kde čerpať energiu.

Často dostávam otázku, ako alebo kde čerpám energiu v tom (citujem) „vražednom tempe“, ktoré mám.

Hneď na úvod poviem, že áno, moje tempo je vysoké. Školenia, koučingy, interim projeky. Ak by dnes (október 2023) niekto potreboval 1dňové školenie, môžem ponúknuť termín až v marci 2024. V diári mám objednávky aj na rok 2025. Bežne školím aj cez víkendy.

Áno, musím veľmi presne plánovať a citlivo harmonizovať prácu pre klienta, prácu na mojom raste (čo je v konečnom výsledku aj práca pre klienta), rodinu. Nechcem mudrovať na tému work-life balance, pretože s tým mám sama niekedy problém.

Avšak. Robím to, čo ma napĺňa, cítim veľkú energiu. A spokojnosť klientov mi nastavuje zrkadlo zmysluplnosti.

A kde je rodina? Je tam, kde má byť. Na prvom mieste. Mám to šťastie, že spolu s mojím manželom sme obaja veľmi podobní a chápeme sa navzájom, podporujeme svoj profesionálny a odborný rast, kariéru aj prácu.

A kde sú priatelia? Tam, kde majú byť. Pri mne a ja pri nich. Vždy, keď je to potrebné a dôležité.

 

Prečo tento blog?

Pretože práve dva dni dozadu som školila riaditeľov nemocníc a polikliník Svet zdravia a ProCare pri Liptovskej Mare. Opäť som zažila v priamom prenose spojenie práce s oddychom. Snažím sa o toto spojenie vždy, keď je to možné. Čas v tichu a harmónii pri vode na Liptovskej Mare bol fantastický. A následne som sa presunula do Nemocnice Bory. 20 gynekológov a pôrodníkov zažilo skvelý tímový tréning (prvý zo štyroch) a posilnilo svoju profesionálnu komunikáciu. Paráda.  A dnes, zajtra koučingy.

Tak prečo to celé teda píšem….

Pretože chcem ukázať, že ak robíme to, čo nás baví a osvojíme si princípy práce so svojou energiou, dokážeme zvládnuť veľa, nielen keď chceme, ale aj keď musíme.

Čo sú to za princípy? (ponúkam tie moje, nikde nevyčítané, nikde nekopírované, ale zažité)

  • zdravá strava (nájdite si to, čo vám dlhodobo energiu dodáva, nielen rýchlo zvyšuje, či dokonca uberá). Ja som s tým mala veľký problém, no dnes som už v štádiu, že viem, čo je pre mňa dobré. (a kávu už od apríla nepijem)
  • ranné cvičenie (vôbec nie som typ bežca a počas dňa nechodím nikam cvičiť. Zistila som však, že ranné 15 minútové jogové cvičenie, hlavne na chrbát a rozprúdenie energie, mi nesmierne dobíja baterky. A stačí mi to.)
  • ranné objatia pri odchode a príchode s manželom. Vzájomné rozhovory o živote, radostiach i starostiach. Často a kdekoľvek 😊
  • rozhovory a stretnutia s priateľmi. Vzájomná radosť a zábava, rozhovory a naladenie.

Nič prevratné, že?

A v tom je to čaro. Práve jednoduché a nekomplikované veci fungujú najviac. Len si nájsť a vybrať tie svoje. Hľadajte, skúšajte 😊

Aké sú tie vaše dobíjače energie?

——————————————————————–

Byť lídrom je voľba 👍

Maria Ruskova, MBA, ACC (ICF)

🔹Vediem stovky školení a koučingov pre lídrov všetkých úrovní.

🔹Pomáham lídrom a zamestnancom zvládať náročné rozhovory.

🔹Učím, ako odolávať manipulácii a zvládať konflikty vo vedení i v bežnom pracovnom živote.

——————————————————————–

Ak sa vám páčia moje príspevky, sledujte ma LinkedIn

https://www.linkedin.com/in/maria-ruskova-mba-acc-icf-46631417/

 

 

Ďalšie články